FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK

LEVERING INDENFOR 1-3 DAGE 

INGEN KRAV OM HELE KASSER

KVALITET FREMFOR KVANTITET

Ca Dei Maghi Amarone "Canova" 2012 Riserva

399,00 kr.

Velsmagende, fed og fyldig med både power og elegance

Masser af mørke modne kirsebær, noter af rabarber, lys tobak og kanel.
 

Lagrer i 5 år på store Slavonske fade.

1
+
Tilføj til kurv


ProducentAgricola Azienda Ca dei Maghi
LandItalien
RegionVeneto
OmrådeValpolicella
DruerCorvina, Corvinione, Rondinella & Molinara
Årgang2012
Alkohol16,5%
Flaskestr.0,75 l
Passer tilRødt kød, vildt, tapas, modne oste eller ren meditation


Cà dei Maghi ”Troldmandens hus” er en lille gård fra 1800-tallet i hjertet af de smukke bakker i Valpolicella, blandt vinmarkerne ikke langt fra centrum af Fumane. Alle deres vinmarker er omkranset meget omkring gården bestående af Camparsi (1 ha), Monte Santoccio (1,5 ha) og Monte Sant’Urbano (2 ha). Gennem årene har de tilføjet flere vinmarker til de spændende historiske marker, og de har altid husket på, at deres produkter skal være genkendelige: ”Det er her hvor vores vin fødes, på vores territorium”.

I 50'erne begyndte bedstemor Luigina og bedstefar Fernando at producere vin i Cà Dei Maghi. I de sidste år er vingården blevet overtaget af Paolo Creazzi, nevøen. Paolo er en ung og dygtig vinmager, der går sine egne veje.

Druesammensætningen er Corvina, Corvinione, Rondinella & Molinara fra bjerget Sant’Urbano, der ligger mellem byerne Marano og Fumane, Jorden er af vulkansk oprindelse, hvor lava tidligere har været udsprudt. Jorden er unik, da den har basaltiske komponenter blandet med kalkskifer, der fremmer udviklingen af ​​druer fyldt med ekstrakter, struktur og stor aromatisk finesse. Fra disse bjergvinmarker kommer både Amarone-druerne og skindene, som vi vil bruge til at fremstille en af ​​de vine, der bedst afspejler vores idé om CRU, Classico Superiore Ripasso Etichetta Oro. CRU-vinmarkerne, der ligger i Monte Sant’Urbano, nyder fordel af et mikroklima og en unik terroir. Kombinationen af dette producerer druer, der overrasker dem ved hver høst.

Høsten i 2012 gav dem også muligheden for at producere en Amarone der opfylder to af deres væsentligste krav, klasse og sporbarhed. Druerne høstes midt i oktober i hånden og lægges til tørre i små kasser.

Druerne tørrer 3-4 måneder og lagrer i 5 år i store Slavonske fade. 

I glasset er den rubinrød med lyse granatrefleksioner og næsen er bred og raffineret. Noter af rød frugt, skifter mellem noter af rabarber, lys tobak, kanel og strejf af Cinchona ( Kinatræ) i slutningen. På ganen er vinen indhyllende og struktureret og i meget fin balance. En ekstremt vellavet og elegant amarone, den smager fantastisk!

Vinen passer fortrinligt til retter med rødt kød, vildt, tapas, modne oste eller ren meditation.

Lagringspotentialet er ca. 12-15 år fra høståret under de rette omstændigheder, men er absolut klar til at blive drukket nu.

Bør serveres i stort ballonglas og gerne iltes 2-3 timer i en stor skål inden den skal nydes.

Serveringstemperatur 16-18 gr. Vinen holder 16,5%.