FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK

LEVERING INDENFOR 1-3 DAGE 

INGEN KRAV OM HELE KASSER

KVALITET FREMFOR KVANTITET

Ilaitum Amarone Riserva " Due Mori " 2015

749,00 kr.

Latium Amarone Riserva Due Mori 2015

Vinen fremstår granatrød med rubinrøde strejf – mørk og næsten uigennemsigtig. Næsen er intens, kompleks og påtrængende med mindelser om viol, konserverede kirsebær og frugter i alkohol. Dertil kommer strejf af mineraler og krydderier som vanilje, lakrids og sort peber.

Fantastisk Amarone Riserva!


1
+
Tilføj til kurv

Latium Amarone Riserva Due Mori 2015

Vintype: Rødvin Amarone Due Mori

Druesammensætning: Corvina og Corvinone 70%, Rondinella 20%, andre ikke-aromatiske druer 10%.

Dyrkningsfakta: Druerne til denne vin kommer fra husets vinmarker i Tregnano, Grezzana, Illasi og Mezzane. Opbindingsformen er Guyot med en plantetæthed på 8.000 vinstokke pr. ha. og høstudbyttet holdes nede på 30 hl/ha.

Vinifikation: Der høstes manuelt, normalt efter første tredjedel af oktober. De udvalgte druer indsamles i 5 – 6 kg’s bakker, hvori druerne tørres under jævnlig kontrol i velventilerede rum i 100 -120 dage. Fra midten af januar afstilkes og presses druerne efterfulgt af kold maceration (udblødning) samt gæring under temperaturkontrol ved 18 – 25 grader i 20 – 30 dage med jævnlig “pump-over” og brydning af “hatten” (den opstegne masse af drueskind, kerner m.v.) for udtrækning af maksimal mængde farve, smag, tannin m.v. Efter gæring lagres vinen 4-5 år i 350-liters egefade afsluttet med 8 – 10 måneder i flaske, inden vinen frigives til salg. Normalt alkoholindhold 16,5%.

Vinbeskrivelse: Vinen fremstår granatrød med rubinrøde strejf – mørk og næsten uigennemsigtig. Næsen er intens, kompleks og påtrængende med mindelser om viol, konserverede kirsebær og frugter i alkohol. Dertil kommer strejf af mineraler og krydderier som vanilje, lakrids og sort peber. Smagen er tør, varm og behagelig med god friskhed og afrundede tanniner. Vinen er en bulderbasse der fylder hele munden. Meget fyldig og vedvarende. Ekstrem tæthed.