FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK

LEVERING INDENFOR 1-3 DAGE 

INGEN KRAV OM HELE KASSER

KVALITET FREMFOR KVANTITET

Ilatium Morini – Valpolicella Superiore DOC ” Campo Prognai” 2017

175,00 kr.
Mængderabat
Ved køb af 6: 159,00 kr.

En fuldstændig fantastisk Superiore, der kan måle sig med og endda overhale mange unge amaroner indenom.

 

TEST: - 90 points i Veronelli - 2 glas i Gambero Rosso

  Vinbeskrivelse i PDF

1
+
Tilføj til kurv
Producent Azienda Agricola Latium Morini
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Covina og Corvinione 70%, Rondinella 20% og 10 % andre lokale druer.
Årgang 2017
Alkohol 15%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Stegt og grillet kød og andre hovedretter med kød.

ILATIUM Valpolicella Superiore "Campo Prognai" 

Campo Prognai er en fantastisk superiore. Et lavt høstudbytte på 50 hl/ha og en sen høstning af druerne er med til, at dens 15 % alkohol fremstår flot og fyldig. Fra vinmarkerne i Val d'Illasi "Tregnago and Illasi" og Mezzane. 

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", Valpolicella øst nærmere betegnet i Mezzanedalen. At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone er der flere eksempler på. Bedste eksempler er Dal Forno , Roccolo Grassi og Corte san't Alda. Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte san't Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi - tæt på Dal Forno's vinmarker. Begge producenter bruger samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte ( 25 hl pr ha. ) hvilket er et stort kvalitetstegn.

Udover grøn høst knækkes halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel - som er nærmest stilken - og den bedste del, bliver brugt til vinproduktion. Der høstes i den første og anden uge af oktober hvor den ene del af druerne indsamles i små 7/8--kg kasser til en kort tørring periode på 20-25 dage. Når de er afstilket og knust, bliver de efterfulgt af en cryo-udblødning i 48-72 timer. Kontrolleret gæring og pumping over i 12-15 dage. Efterfølgende hældes den på 350 liters egetræsfade i 12-15 måneder og afsluttes med ældning i flasker i 6 måneder.

En struktureret vin med en langvarig og fremragende aromatisk styrke. Den er klar i udseende og med en mørk rubinrød farve, nærmest uigennemtrængelig. En intens og kompleks næse med overtoner af overmodnet frugt og med hint af vanille, sort peber og frugt. Dens intensitet og vedholdenhed er ledsaget af en høj grad af friskhed og tanniner, der giver denne vin fremragende harmoni.