FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK
Ilatium Morini - Amarone della valpolicella ”Campo Leon” DOC 2017
Morini familiens flagskib er denne flotte og komplette amarone der både har kraft og finesse.
Der er virkelig tale om Value for money på denne Amarone!
Vinen fremstår granatrød med rubinrøde strejf, mørk næsten uigennemsigtig
Duft: Intens og kompleks med toner af krydderier som vanilje, lakrids og sort peber
Smag: varm, tør og behagelig med friskhed og afrundede tanniner – fyldig og vedvarende
Test og medaljer:
Robert parker 94 point *****
Silver medal by Decanter Magazine *****
89 Point i Veronelli *****
3 Glas i Gambero Rossso *****
Producent |
Azienda Agricola Latium Morini |
Land | Italien |
Region | Veneto |
Område | Valpolicella |
Druer | Covina og Corvinione 70%, Rondinella 20% og Oseleta og Croatina 10%. |
Årgang | 2017 |
Alkohol | 16,5% |
Flaskestr. | 75 cl. |
Passer til | Rødt grillet kød, vildtretter og modne oste |
Druerne til denne prisbelønnede amarone kommer fra gårdens vinmarker i Val d`Illasi og Mezzane, opbindingsformen er Guyot og udbyttet holdes helt nede på 25 hl pr hektar. Druerne håndhøstes i slutningen af oktober, hvorefter de udvalgte druer nænsomt lægges i 7 kg. trækasser og tørre under jævnligt kontrol indtil februar måned. Efter afstilkning og blød presning efterfulgt af kold mecerartion samt efterfølgende gæring under temperaturkontrol i 20 – 30 dage, lagres vinen i 30 måneder i 350 l amerikanske egefade, afsluttende med 8 – 10 måneder på flaske. Den specielle gæringsteknik, zymes, som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, er årsagen til at de 16,5% alkohol vinen har , ikke virker overvældende… en vin i verdensklasse !
Test og medaljer:
Robert parker 94 point *****
Silver medal by Decanter Magazine *****
89 Point i Veronelli *****
3 Glas i Gambero Rossso *****
Årlig produktion ca. 10.000 flasker
Vinen bør de første 6 – 8 år dekanteres, og serveres ved 18 grader, gerne i store glas og velegnet til stegt kød, vildtretter og kraftige oste.
Denne vin har gemmepotentiale i 12 - 15 år, og vinder mærkbart de første 2 – 3 år efter frigivelse.
Drue: 70% Corvina & Corvinone, 20% Rondinella, 10% Oseleta og Croetina
Farve: Vinen fremstår granatrød med rubinrøde strejf, mørk næsten uigennemsigtig
Duft: Intens og kompleks med toner af krydderier som vanilje, lakrids og sort peber
Smag: varm, tør og behagelig med friskhed og afrundede tanniner – fyldig og vedvarende
Alc: 16,5%