FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK
Le Guaite di Noemi Valpolicella Ripasso DOC 2011
Fantastisk Ripasso fuldstændig i balance!!
Næsen er den intens, kompleks med en fantastisk meget moden frugt og hint af balsamico.
På tungen er en meget afbalanceret med brede noter af røde bær, modne kirsebær, blommer og røde frugter. Farven er rubinrød med et klassisk strejf af granat.
Vinen lagres i franske barriques i 30 mdr, herefter 6 måneder på ståltank og endeligt 2 år på flaske før den frigives til salg.
Producent | Azienda Acricola Le Guaite Di Noemi |
Land | Italien |
Region | Veneto |
Område | Valpolicella |
Druer | Corvina 35%, Corvinione 35%, Rondinella 20%, og 10 % lokale druer. |
Årgang | 2010 / 2011 |
Alkohol | 15,5% |
Flaskestr. | 0,75 l |
Passer til | Rødt kød, vildt, modne oste eller ren meditation. |
"Le Guaite":
Vores familiehistorie begyndte for næsten 20 år siden, da min far Stefano besluttede at købe en lille knuser og et par hektar olivenlunde på bjergsiden af Mezzane di Sotto. Dette er en bakke, der nyder godt af mikroklimaet i Gardasøen og de nordlige alpine strømme, der bidrager til at skabe det termiske chok, der er vigtigt for frugtens uigennemsigtige karakter.
I 2002 begyndte produktionen af den typiske Valpolicella-vin, som følge af et køb af et par hektar vingård, herunder Le Guaite, der ligger på den bedste og højeste side af bakken. Vores lille kælder og knuser, ligger på bakkerne i Mezzane di Sotto ved siden af vinmarkerne til den berømte Romano Dal Forno, mentor og stadig vores første ven. Der er altid velkomment til nysgerrige besøgende og fans, som vil se hvad vores engagement og terroir kan opnå.
Le Guaite markerne ligger 350-400 meter over havet. Jorden er bestående af hele 3 forskellige typer vulkanske sten, dateret over 50 mil. år tilbage. (Roccia bianca calcarea,roccia calcarea rosa ferrosa, roccia basaltica) Alle bidragene til den høje kvalitet af vine der produceres her. Druesammensætningen er Corvina 35%, Corvinione 35%, Rondinella 20% og 10% lokale druer som Cabernet, Oseleta og Coaatina. Der anvendes Guyot opbindingssytem.
Der høstes udelukkende mauelt i hånden og fermenteringen påbegyndes i november efter 30-40 dages tørring af druerne, hvor Valpolicella vinen hældes over drueskindet fra Amarone. Vinen lagres i franske barriques i 30 mdr, herefter 6 måneder på ståltank og endeligt 2 år på flaske før den frigives til salg.
I næsen er den intens, kompleks med en fantastisk meget moden frugt og hint af balsamico. På tungen er en meget afbalanceret med brede noter af røde bær, modne kirsebær, blommer og røde frugter. Farven er rubinrød med et klassisk strejf af granat.
Passer fantastisk til rødt kød, vildt, modne oste eller ren meditation. Serveringstemperatur 16-18 gr. i store baljer.
Giv vinen min 1 times tid luft inden den serveres, så forenes den høje alkohol på 16% perfekt med vinens struktur og kommer i perfekt balance.
Vinen er fra 2010/2011 og bestemt klar til at blive nydt nu. Ved korrekt opbevaring kan den let lagres yderligere 6-8 år.