FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK

LEVERING INDENFOR 1-3 DAGE 

INGEN KRAV OM HELE KASSER

KVALITET FREMFOR KVANTITET

Piccoli Valpolicella Superiore " Rocolo " 2018

189,00 kr.
Mængderabat
Ved køb af 6: 165,00 kr.

Rubinrød med lilla refleksioner. I næsen fremstår den med elegant og kompleks med noter af blomster, træbær og udvikler sig til eukalyptus og lidt røget med strejf af balsamico.

På tungen er den blød og velafbalanceret med frugtagtige følelse af kirsebær, hindbær kombineret med undertoner af vanilje.

Eftersmagen er dynamisk, vedholdende og med en elegant finale.

 Vinbeskrivelse i PDF

1
+
Tilføj til kurv
Producent Azienda Acricola Piccoli Daniela
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Corvina 40%, Corvinione 25%, Rondinella 30%, Oseleta, Molinara & Croatina 5%
Årgang 2018
Alkohol 14,5%
Flaskestr. 0,75 l
Passer til Rødt kød/vildt, pølse/salami, modne oste, gryderetter

Azienda Piccoli, ligger på Monte La Parte, en smuk bakke af kalkholdige jordbund i Parona di Valpolicella, få minutter fra det historiske centrum af Verona.

En vingård født af lidenskaben for det land, hvor den blev født, Valpolicella. Er spredt over 15 hektar og udelukkende dedikeret til dyrkning af druer og oliven. Den primære vingård anvender guyot opbindingssystem.

Vinmarkerne ligger 250 meter over havets overflade, og på grund af det blæsende klima og fremragende solbeskyttelse produceres der druer af høj kvalitet, der er dedikeret til at lave strukturerede, komplekse, elegante og frugtagtige vine.

En samlet produktion af ca. 35.000 flasker i alt. Denne Superiore produceres kun i 7000 flasker.

Druesorterne er Corvina 40%, Corvinone 25% Rondinella 30%, Oseleta, Molina & Croatina 5%, kun egne druer, håndplukket fra Cru Monte La Parte.

Der høstes udelukkende manuelt med hånden. Der er både et hold af kvinder og et hold af mænd når der høstes. Kvinderne mere nænsomme og detaljeorienteret end mændene der klarer det tungere arbejde.

De bedste og mest fuldmodne druer høstes og ligges i små kasser på 4-5 kg. De anbringes i fruttaio ( tørrerum) i 20 dage.

Efter en kold maceration i 15 dage varer den langsomme gæring i mindst en måned i rustfristål tanke. Vinen raffineres i 5-30hL franske egetræsfade i min. 4 år. Herefter overføres vinen igen til rustfrie ståltanke og hviler i ekstra få måneder før aftapning på flaske! Vinen tilbringer yderligere 6 måneder ekstra på flaske inden den frigives til salg.

Denne Superiore har en stor, fin og elegant struktur der gør den ideel retter med rødt kød/vildt, hårde modne oste, gryderetter, Risotto.

Farven er rubinrød med lilla refleksioner. I næsen fremstår den med elegant og kompleks med noter af blomster, træbær og udvikler sig til eukalyptus og lidt røget med strejf af balsamico. På tungen er de blød og velafbalanceret med frugtagtige følelse af kirsebær, hindbær kombineret med undertoner af vanilje. Eftersmagen er dynamisk, vedholdende og med en elegant finale.

Denne Superiore holder 14,5% og bør serveres i store baljer ved 16-18 gr.

Denne vin er særdeles drikkelig nu, men vil vinde ved yderligere lagring. Potentiale fra høståret er 8-10 år ved korrekt opbevaring.