FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK
Coali Valpolicella Superiore " Pipioni " 2014
En vin der er bedre, end de fleste Amaronér, og til en super pris!
Duft af moden frugt, rød bær marmelade og peber og lakrids i finalen præger denne fremragende vin.
Smag af intens blomme, kogt frugt og krydderier, som følges at et strejf af balsamico.
Læse mere på: http://coali.it/
Producent |
Azienda Agricola Coali Tenuta Savoia |
Land | Italien |
Region | Veneto |
Område | Valpolicella |
Druer | Covina 60%, Corvinione 20%, Rondinella 10% og 10 % lokale druer |
Årgang | 2014 |
Alkohol | 14,5% |
Flaskestr. | 75 cl. |
Passer til | Grillet rødt kød, lam, vildt og stærke oste. |
Vigneto i Pipioni er fremstillet på druer fra familieejet vinmarker på bakkerne (300 m over havets overflade) af Sant Ambrogio di Valpolicella. på en sydvendt skråning i ler-lignende og kalkholdig jord.
Det er en moden, elegant og velproportioneret vin. I glasset er farven rubinrød tenderende mod granatrød. Smag af intens blomme, kogt frugt og krydderier, som følges at et strejf af balsamico. Den lange fadlagring efterlader vinen med en krydret og harmonisk eftersmag.
Duft af moden frugt, rød bær marmelade og pepper og lakrids i finalen præger denne fremragende vin.
Vinen passer godt til både grillet rødt kød, lam, og
vildt. Den rige og frugtagtige smag gør sig ligeledes super godt til stærke oste.
Druernes høstes i slutningen af september og inden druerne macerer tørres de kort i godt luftet værelse kaldet "Fruttaio" for at få sukkerindholdet op. Samme proces som anvendes til fremstilling af amarone, blot en del kortere. Efter 20 dages maceration, når tanniner og farve er udvasket af druernes skind, så er fundamentet for Savoia Superiore skabt.
Efter fermentering i ståltanke gemmes Superioren i mindst 5 år på egetræfade og derefter på flaske.
Servering temperatur 16-18 ° C