FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK
FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK
LEVERING INDENFOR 1-3 DAGE
INGEN KRAV OM HELE KASSER
KVALITET FREMFOR KVANTITET
Mere end almindelig voluminøs og toplækker, toptunet topvin, hvis ekstremt tætte frugt nærmest giver mindelser om en frugtig Maury.
Producent | Tomasso Bussola |
Land | Italien |
Region | Veneto |
Område | Valpolicella |
Druer | Corvina, Rondinella, Cabernet F, Dindarella, Croatina og Molinara |
Årgang | 2008 |
Alkohol | 17,5% |
Flaskestr. | 75 cl. |
Passer til | Lam, Kraftige kødretter, Modne oste |
Wow, for en koncentration. Nu er det ikke fordi, man ikke er vant til store og kraftige vine fra Veneto, men det her er i en klasse for sig. Den meget dybe, mørke farve giver et fingerpeg om stilen, og i næsen brager frugten igennem med 110 km/t. Mere end almindelig voluminøs og toplækker, toptunet topvin, hvis ekstremt tætte frugt nærmest giver mindelser om en frugtig Maury. Der er i hvert fald fuldt tryk på alle aromakedler, med ustyrlige mængder både friske og syltede blåbær og brombær, og naturligvis også de mere traditionelle amarone-aromaer som rosin, blomme og sveske.
Hele herligheden krydres med et solidt og velstyret fingeraftryk fra fadlagringen, raffineret parfume af blomster og appelsin med nelliker, og sidst, men bestemt ikke mindst, en gudsbenådet bitterhed, som strammer op og holder de vilde aromaer i skak.
Der er ikke mange producenter, der kan følge med på det her niveau!
Druerne der allerede var høstet og valgt i vores vinmarker var af enestående kvalitet. Lagt til tørre på måtter i midten af september til midten af januar, frugten undergik en større tørringsproces, og rammer et sukker niveau på 27/28 grader Babo, mere end 50% højere end utørrede druer (ca. 300 g / l af sukker). Efter en gæring af 55 dage med hyppige pumpings over af vinen blev martret og anbragt i en rustfri ståltank i 10 dage. Den blev derefter martret igen og sat i 12-25 hektoliter tønder af Slovensk og fransk eg. Vinen har på dette tidspunkt nået et restsukker niveau på 40 g / l. Her forblev den i 36 måneder på fine bærme, mens den langsomt gæres færdig. aftapning finder sted i marts. Den fik derefter lov til at hvile i fire måneder, før vinen udbydes på markedet.
Der er produceret ca. 8000 flasker.