FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK

LEVERING INDENFOR 1-3 DAGE 

INGEN KRAV OM HELE KASSER

KVALITET FREMFOR KVANTITET

Tommaso Bussola - Amarone Classico TB 2011

1.399,00 kr.

Mere end almindelig voluminøs og toplækker, toptunet topvin, hvis ekstremt tætte frugt nærmest giver mindelser om en frugtig Maury.

 Vinbeskrivelse i PDF

  • Smæk på en røget frugt, figen, spæk og træ. Fornemt afstemt og kæmpe dybde. Storladen blød sødmefuld floral mørk frugt. Tørre tanniner med sort frugt og træ i afslutningen, perfekt balance. Kraftfuld top Amarone der sidder lige i skabet. Årgang 2008

  • Intense mørke bær i duften. Yderst kraftfuld i smagen med masser af tørrede frugt og krydderier. Noget bidende alkohol. Lang vedvarende eftersmag. 93p og nr. 2 i Din Vinguides Amaronetest 2015 - årgang 2008

  • Intense mørke bær i duften. Yderst kraftfuld i smagen med masser af tørrede frugt og krydderier. Noget bidende alkohol. Lang vedvarende eftersmag. 92p - årgang 2008

  • En yderst kraftig og massiv vin med blommer, tobak, læder, violer, tørrede frugter og krydderier. 17% men den høje alkohol er velintegreret. 94p - årgang 2007

  • Elegant, saftig, karakterfuld topklasse Amarone. Dyb, kompleks, tæt smag af modne røde og mørke bær, blommer, rosiner, krydderier, mørk chokolade og harmonisk vaniljetoast. Luftes to timer og serveres v. 18 gr. til hygge, blå ost eller kraftige retter.

  • Violet. Duften har kirsebær med en alkoholnote iblandet, træ, vanilje, sødmenoter og flot intensitet. En ganske let tone af lak/fernis supplerer fra fadet. Smagen er intens, fed og fast med frugt af kirsebær i meget intensiv stil og fast frugtsyre. Det er tydeligt en kraftfuld Amarone med benhård smagspalette og bittertoner. Vinen bør ligge nogle år, men hvis det skal være i 2015, du skal drikke den, så giv den nogle timer i en karaffel. Meget intensiv Amarone i solid kvalitet og overlegen stil på det hamoniske og strukturelle plan. Super vin. 3 glas og nr. 3 i Vinhulens Amaronetest 2015 - årgang 2008

  • Violet. Duften har kirsebærlikør, sødme, træ, vanilje og flot intensitet. En ganske let tone af lak/fernis kommer til. Smagen er fast og intens med lag på lag af frugt af kirsebær og fast syre til at modvægte fedmen. Jernhård med masser af bittertoner, og vinen er slet ikke moden endnu. Den skal gemmes nogle år. Fantastisk tæt gemmevin. Ypperlig. Drik 2017-2025. 3 glas - årgang 2008

  • Violet. Næsen har brusende sødme og de skønneste røde bær, suppleret af mint og kamfer, rosin og sveske og kompleks næse. Ekstremt intensiv. Smagen er meget sødmefuld og hamrende intensiv fra start. Vi taler henkogte bær, røde kirsebær, rosin, lomme og træ. En fadet Amarone med træ og ristede noter, men det er den traditionelle stil, der står tilbage til sidst. Bittertonerne kommer snigende og der er masser af tanniner. Koncentreret som nedkogt sauce. Der er kælet for deltaljen. Vi nærmer os portvinsstilen. 3 glas og nr. 2 i Vinhulens Amaronetest 2013 - årgang 2007

 

1
+
Tilføj til kurv
Producent Tomasso Bussola
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Corvina, Rondinella,  Cabernet F, Dindarella, Croatina og Molinara
Årgang 2008
Alkohol 17,5%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Lam, Kraftige kødretter, Modne oste

Wow, for en koncentration. Nu er det ikke fordi, man ikke er vant til store og kraftige vine fra Veneto, men det her er i en klasse for sig. Den meget dybe, mørke farve giver et fingerpeg om stilen, og i næsen brager frugten igennem med 110 km/t. Mere end almindelig voluminøs og toplækker, toptunet topvin, hvis ekstremt tætte frugt nærmest giver mindelser om en frugtig Maury. Der er i hvert fald fuldt tryk på alle aromakedler, med ustyrlige mængder både friske og syltede blåbær og brombær, og naturligvis også de mere traditionelle amarone-aromaer som rosin, blomme og sveske.

Hele herligheden krydres med et solidt og velstyret fingeraftryk fra fadlagringen, raffineret parfume af blomster og appelsin med nelliker, og sidst, men bestemt ikke mindst, en gudsbenådet bitterhed, som strammer op og holder de vilde aromaer i skak.

Der er ikke mange producenter, der kan følge med på det her niveau!

Druerne der allerede var høstet og valgt i vores vinmarker var af enestående kvalitet. Lagt til tørre på måtter i midten af september til midten af januar, frugten undergik en større tørringsproces, og rammer et sukker niveau på 27/28 grader Babo, mere end 50% højere end utørrede druer (ca. 300 g / l af sukker). Efter en gæring af 55 dage med hyppige pumpings over af vinen blev martret og anbragt i en rustfri ståltank i 10 dage. Den blev derefter martret igen og sat i 12-25 hektoliter tønder af Slovensk og fransk eg. Vinen har på dette tidspunkt nået et restsukker niveau på 40 g / l. Her forblev den i 36 måneder på fine bærme, mens den langsomt gæres færdig. aftapning finder sted i marts. Den fik derefter lov til at hvile i fire måneder, før vinen udbydes på markedet.

Der er produceret ca. 8000 flasker.