FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK

LEVERING INDENFOR 1-3 DAGE 

INGEN KRAV OM HELE KASSER

KVALITET FREMFOR KVANTITET

Tommaso Bussola - Valpolicella Ca`del laito Superiore Ripasso 2019

269,00 kr.

Klasse Ripasso!

I duften dominerer klassiske Veneto-dyder, som dybe og varme frugtaromaer af mørke kirsebær, friske blommer og svesker. 

Nyt billede på vej af årgang 2019

 Vinbeskrivelse i PDF 

Superlækker rødvin, kompleks, blød, harmonisk, med dejlig, ren frugt - blommer, svesker, mørke bær - og tilpas syre.

 

  • Bussola er en af kongerne i Amarone og det fornægter sig ikke når man smager hans Ripasso. En vin længder bedre end mange amarone vine selvom dette er husets niveau under. Fyldig vin med blommer, brombær, tobak og krydderier. En skarp syre som på fornem vis skære pænt gennem den voldsomme frugt. Fem store stjerner og hver en krone værd.

  • Rubinrød. Frisk og varm kirsebærnæse med et pift af parfume. Intens duft. Smagen er let sødmefuld med flot og intens kirsebærfrugt i fed stil med perfekt syre. Flot fedme/sødme balance og fuldstændig harmonisk. Superflot. Drik 2015-2018. 2 glas

 

1
+
Tilføj til kurv
Producent Tomasso Bussola
Land Italien
Region Veneto
Område Valpolicella
Druer Corvina, Rondinella og Molinara
Årgang 2019
Alkohol 14,5%
Flaskestr. 75 cl.
Passer til Lam, kalv og vildt, kraftige pastaretter

Tommaso Bussola - Valpolicella Ca`del laito Superiore Ripasso Fra Bussolas Ca’ del Laito-vineri kommer en traditionelt fremstillet ripasso, der kunne blæse mange andre producenters amaroner af banen.

Druerne blev knust mod midten af oktober, og fermenteringen blev påbegyndt straks via podning af udvalgt gær. Efter en gæring på 10 dage ved omgivelsernes temperatur blev vinen martret med en restsukker på 20 g / l. Efter yderligere 10 dages gæring blev den  martret igen. I marts gennemgik 90% af vinen en ugelang fornyet gæring på skind af Amarone. Den blev derefter martret igen og samlet med de resterende 10% og placeret i 700-liters brugte  Tonneaux af Steiermark egefade. Efter 17 måneder på træfad blev vinen samlet i en enkelt masse. Vinen tappes i september, og får lov til at aldre i tre måneder før de frigives til salg. Af denne vin blev der fremstillet 15.000 flasker.

I duften dominerer klassiske Veneto-dyder, som dybe og varme frugtaromaer af mørke kirsebær, friske blommer og svesker, men der slækkes ikke på elegancen, og dermed fornemmes vinen meget struktureret. Vinen rammer munden med en varm og potent mundfylde, der breder sig fra et kernepunkt på tungen, og derpå folder sig ud som en påfuglehale med engelsk lakrids- og marcipannoter, for til sidst at stramme til med kirsebærstensbitterhed på den der helt særlige italianomanér.

Tommaso Bussola - En stjerne i Valpolicella Tommaso Bussola er en stjerne – så enkelt kan det siges.