FRI FRAGT VED KØB OVER 999,- DKK
Veronese Beatrice Valpolicella DOC " Damasco" 2021
Frisk og velsmagende Valpolicella
Farven er elegant rubinrød. I næsen vinøse, friske og frugtagtige noter med dufte af sorte kirsebær.
På tungen fremstår den levende, fin og let mineralsk med en varm finish.
Passer fantastisk til pålæg, frisk pasta med kødragù, hvidt og rødt kød, eller som terrassevin om sommeren
"Damasco" = damask er den meget enkle version af stoffet.
Serveringstemperatur: 12° - 14°C
Valpolicellas kalkstensjord er hjemlandet for de oprindelige druer Corvina, Corvinone og Rondinella, hvorfra vi får vores rødvine.
I dette område bruger vi det typiske Pergola træningssystem til at dyrke vores vinstokke. Vores vinmarker ligger 15 kilometer (9 miles) fra vores vingård lige nord for Veronas centrum
Druesammensætningen er 65% Corvina, 15% Corvinone, 10% Rondinella, 10% andre røde druesorter.
Farven er elegant rubinrød. I næsen vinøse, friske og frugtagtige noter med dufte af sorte kirsebær.
På tungen fremstår den levende, fin og let mineralsk med en varm finish.
Den manuelle høst finder sted i slutningen af september. Maceration og gæring varer i omkring 10-15 dage, og de foregår i rustfri ståltanke, hvor vinen hviler i omkring 5 måneder, inden den tappes på flaske.
Vinen holder 12,5%
Serveringstemperatur: 12° - 14°C
Passer fantastisk til pålæg, frisk pasta med kødragù, hvidt og rødt kød
Bør nydes senest 3 år efter høstår
Info vedr. de røde vines navne :
De tre stoffer, der bruges til at beskrive de tre rødvine, tilhører samme familie af stoffer. Men damask er den meget enkle version af stoffet, dogaressa er et tykkere stof, som også blev brugt som ornament af dogens kone i Venedig under renæssancen, lampas ligner meget de to første stoffer, men det er meget mere luksuriøst og rig med gyldne tråde. Også rødvinene hører til det samme doc-område, de kommer fra de samme druer, men Valpolicella er den nemme rødvin, Ripasso det meget gode kompromis og Amarone den mest dyrebare.